Vinture og vinrejser til vin- og cavagårde omkring Barcelona

Barcelona-rejser

Vin i Catalonien: Penedès, Priorat og andre distrikter
Vinområderne uden for Barcelona har en utrolig varieret og blander smuk natur med framragende vine. Pendedès bølgende landskaber, det bjergrige Priorat med nogle verdensklassevine og Ampurda mod nord, der bl. a. har Perellada-slottet og Clos d'Agon, hvor danske Peter Sisseck huserer.

1. Besøg Torres, Jean León og andre Penedès-bodegaer
Bodegas Torres er et af verdens største vinfirmaer. Firmaet blev grundlagt i 1870 af Jaime Torres og i dag fører Miguel Torres (5. generation) firmaet videre. Firmaet er globalt og har inden for de sidste årtier udvidet med bl. a. Miguel Torres Chile. Besøget ved hovedsædet i den store koncern er en spændende introduktion til nogle af Torres bedste vine og firmaet bag dem.
Jean Leon er et betydeligt mindre vinhus, der ligger i smukke omgivelser i det frodige Penedès. Vi tilbyder en spændende tur til denne vingård og kan også hjælpe med at booke restaurant i området.

2. vinrejser i Priorat
Går I efter en vinoplevelse ud over det sædvanlige er vores Vinture til Priorat et godt bud! Barcelona-rejser tilbyder en række spændende Vinture til det "nye" kult-område Priorat, der gennem 1980'erne og 90'erne har udviklet sig til et af Spaniens allerbedste vinområder med en række topvine og et højt bundniveau, der er plevet belønnet med den fine DOCa/DOQ-betegnelse.


3. Smag den catalanske champagne cava
Hvis man opholder sig i Barcelona er der ikke langt til vinområderne mod vest. En oplagt mulighed er et besøg hos cava-producenterne i Penedès. Cavaen er den catalanske champagne, der bliver lavet efter champaneuse-teknikken (men som efter 1970'erne ikke må bruge varemærket champagne).
Den catalanske produktion af cava startede i 1880-erne, efter den berygtede filoxera-plage, der gjorde det af med de fleste af vinstokkene i området. To af firmaerne fra den tid eksisterer stadig og har udvillet sig til verdensomspændende firmaer: Codorniu og Freixenet. De ligger begge i den lille by Sant Sadurniu de Anoia, vest for Barcelona.

Email: kasper_c@hotmail.com
Phone: +34 695975385

Book hotel
From:
Until:

Photo gallery

Spain, Barcelona